Wind Turbine Inspectie - Onbemand luchtvoertuig

Onze drone oplossingen maken het makkelijk om een windmolen inspectie uit te voeren. Met een drone inspectie verhoog je de efficiëntie en de veiligheid en verlaag je de onderhoudskosten.

De inspectie van wieken en turbines is lastig omdat er structurele problemen binnenin het blad kunnen voorkomen die van buitenaf niet zichtbaar zijn. Deze problemen kunnen worden aangepakt met drone oplossingen. Onze drones zijn uitgerust met zeer geavanceerde sensoren, zoals thermische en infrarood sensoren. Deze sensoren zijn speciaal gekalibreerd voor de inspectie van windturbines en bladen. Ze verzamelen snel informatie en kunnen tot 15 cm in windturbines kijken.

Ons team maakt gebruik van machine learning, geavanceerde verwerkingssoftware en andere methoden om windturbines te lokaliseren. Alle interne of externe structurele problemen (problemen zo klein als 5 mm) melden wij aan de windparken. Je kunt vervolgens de levensduur van jouw turbines verlengen door de juiste maatregelen te nemen.

Al onze piloten zijn hoog gekwalificeerd en volgen alle veiligheidsvoorschriften tijdens een windmolen inspectie. Er is nog nooit een ongeluk gebeurd tijdens een inspectiemissie of onderzoek. Onze piloten zijn betrokken geweest bij de inspectie van meer dan 200 windturbines. Wij hebben windmolenparken geholpen hun efficiëntie te verhogen en stilstand te verminderen.

De voordelen van een windmolen inspectie met een drone

  • Drone inspecties kunnen visuele inspecties met een hogere resolutie bieden dan inspecties op de grond.
  • Dankzij de thermische 4k-mogelijkheden kun je de efficiëntie verhogen door snel gegevens met een hoge resolutie te verkrijgen.
  • We inspecteren de onderdelen van windturbines veilig zonder dat iemand naar boven hoeft te gaan.
  • Een drone inspectie bespaart tijd, geld en middelen in vergelijking met de traditionele handmatige aanpak.
  • Met een drone windmolen inspectie kun je tot de helft van de kosten van een inspectie besparen.
  • Luchtgegevens zijn een goedkope manier om activa in windparken te volgen.

Interesse gekregen of meer vragen? Neem gerust contact met ons op!

Geef een antwoord

Windmolen Inspectie
Plan een vlucht
Luchtfotograaf in Rotterdam
Close Search Window