Vastgoed luchtfoto

Verhoog de waarde van je vastgoed met een aansprekende luchtfoto van je woning en met professionele drone video’s.

Wat zijn de voordelen van een luchtfoto van je woning?

 • Huizen met professionele luchtfoto’s verkopen 68% sneller.
 • Huizen met luchtopnames krijgen 403% meer aanvragen.
 • Een luchtfoto van je woning geeft een overzicht van de locatie van vastgoed in relatie tot de omgeving. Een speeltuin, mooi park, of strand kan een voorbeeld zijn.
 • Je kunt je vastgoed een unieke uitstraling geven door gebruik te maken van luchtfoto’s, waardoor deze opvalt in het overzicht van Funda.
 • Drones kunnen prachtige foto’s, digitale rondleidingen en 360-graden panorama’s maken.

Vastgoedmarketing

Luchtfotografie is een onmisbaar onderdeel van vastgoedmarketing. Potentiële kopers zullen sneller worden aangetrokken tot jouw huis als het goed wordt gepresenteerd. 97% van de huizenkopers gebruikt het internet voor hun zoektocht.

Een geweldige luchtfoto van je woning zorgt ervoor dat je huis opvalt tussen het schijnbaar eindeloze aantal huizen dat beschikbaar is voor verkoop. Een visuele presentatie met luchtfoto’s, video en virtuele rondleidingen verkort de tijd dat een huis op de markt blijft. Het kan ook de verkoopprijs verhogen.

Neem dit als voorbeeld: Een gemiddelde huizenkoper besteedt acht weken aan het zoeken naar een huis. Ze bekijken 9 huizen, maar slechts vier in persoon, of via een virtuele tour.

Visuele media zijn van belang bij het stimuleren van de vraag van consumenten. Positieve indrukken resulteren vaker in gesloten deals.

Wat is de impact van een luchtfoto van je woning?

Zijn er voordelen aan het gebruik van luchtfoto’s voor vastgoed beschrijvingen? Is het de moeite waard om te investeren in foto’s van hoge kwaliteit? Wij denken van wel.

Professionele fotografie van hoge kwaliteit is een must voor woningzoekenden die het internet gebruiken om naar woningen te zoeken. Dit leidt tot hogere verkoopprijzen.

Vastgoed met professionele luchtfotografie krijgt 61% meer bezoekers dan huizen die dat niet hebben. Professionele kwaliteit foto’s zijn de moeite waard en leveren volgens onderzoek meer op dan soortgelijke advertenties die gebruik maken van lage kwaliteit fotografie. (Dit varieert van € 934 tot € 116.076). Uit studie bleek dat huizen met professioneel gefotografeerde foto’s sneller verkopen. Dat is een goede zaak voor zowel verkopers en hun makelaars.

Wall Street Journal

Gemiddelde tijd van vastgoed op de markt

Met professionele luchtfotografie: 24 dagen
Zonder professionele foto’s: 54 dagen

Vergelijkbare bevindingen werden ook gevonden in een andere studie door IMOTO.

Makelaars met professionele vastgoedfotografie genereren gemiddeld twee keer zoveel bruto omzet als makelaars die ze niet gebruiken.

Professionele luchtfoto’s en bruto provisies

Hieronder vind je een tabel die de relatie weergeeft tussen het gebruik van professionele foto’s en hogere bruto commissies van makelaars.

Bruto commissie per transactie:

 • Zonder luchtfoto’s: €4.292
 • Soms luchtfoto’s: €5.940
 • Altijd luchtfoto’s: €8.683

Bronnen: Nationale Vereniging van Makelaars.

Impact van een drone luchtfoto van je woning

Luchtfotografie van onroerend goed wordt steeds populairder. Drones stellen makelaars in staat om eigendommen op afstand te laten zien. Hierdoor krijgen ze een ander perspectief, zoals de locatie van een huis in de buurt van oriëntatiepunten of rivieren, meren en bossen, of de nabijheid van andere gebouwen.

Advertenties met luchtopnames zijn populairder, en de statistieken tonen aan dat kopers aandacht besteden aan deze beelden. Luchtfoto’s zijn 68% populairder dan standaardbeelden. We verwachten dat het gebruik van drones zal groeien door hun effectiviteit. We zien dat 56% van de makelaars gebruik maakt van drones om aanbiedingen naar de markt te sturen.

Vliegen met drones:  de regels

Drones vallen onder de Europese regelgeving. Deze regels gelden voor alle EU-landen. Deze regels zorgen voor veiligheid op de grond en in de lucht.

Het risico dat zich tijdens de vlucht een ongeval voordoet, bepaalt welke regels van toepassing zijn. Ontdek onder welke categorie jouw vlucht valt en welke regels op jouw drone vlucht van toepassing zijn:

 • Vluchten met een laag risico (open categorie).
 • Vliegen met een matig risico (specifieke categorie).
 • Vliegen met hoog risico (gecertificeerde categorie).

Regelhulp drones

Heb je vragen over het vliegen met drones, maak dan gebruik van de Regelhulp drones. Daar kun je vinden welke regels voor jouw drone gelden en wat je in bepaalde situaties moet doen.

Geef een antwoord

Luchtfoto van je Woning
Plan een vlucht
Luchtfotograaf in Rotterdam
Close Search Window