Drones in de transport sector

Wat zijn de voordelen van drone oplossingen voor de transport sector?

Drones besparen je tijd, verbeter de effectiviteit en veiligheid. We hebben verschillende bedrijven geholpen bij het plannen van inspecties, het bewaken van voortgang en het inspecteren van de infrastructuur. 

We voeren luchtonderzoek, inspectie en monitoring uit met behulp van landmeetkundige drones die zijn uitgerust met sensoren voor informatie verzameling van hoge kwaliteit met een nauwkeurigheid tot op de centimeter. 

We hebben een team van bekwame dronepiloten en GIS-consultants die de klok rond werken om uw doelen te verwezenlijken. We bieden luchtonderzoeksinformatie zoals (hoogte)kaarten, terreinmodellen(DTM), 3D-modellen, thermografische informatie, enzovoort, met een zeer goede nauwkeurigheid die helpt bij het maximaliseren van de effectiviteit en het garanderen van voortgangsbewaking bij spoor- en snelwegen projecten.

Onze luchtinspectiedienst voor spoor- en snelwegeninfrastructuur bestaat uit spoorweg monitoring, spoorweginfrastructuur en eigendomsinspectie, snelweginspectie, bruginspectie, enzovoort. Met een periodieke luchtinspectie helpen we spoorweg- en wegenbouwbedrijven om hun belangrijke infrastructuur te monitoren en veilig te houden. 

Onze gecertificeerde dronepiloten kunnen in korte tijd luchtinformatie verkrijgen, terwijl ze de veiligheidsvereisten voor spoor- en snelwegen waarborgen, zonder onnodig oponthoud.

Skyfotos Zeelandbrug

Spoorwegen

Ontwikkelings onderzoek

We ondersteunen de ontwikkelaars en overheidsinstellingen met luchtonderzoek en luchtmonitoring voor haalbaarheid studies voor spoorlijnen, treinstations en andere infrastructuur. Stap één bestaat uit een onderzoek van de grond om er zeker van te zijn dat het geschikt gemaakt kan worden voor bebouwing. 

Onze dronepiloten, die uitsluitend gebruik maken van hoogwaardige landmeetkundige drones, kunnen in een fractie van de tijd informatie verkrijgen tegen lagere prijzen dan traditionele survey technieken. 

Na alle informatie te hebben verzameld en verwerkt, produceert ons team van GIS-consultants verschillende topografische kaarten en 3D-modellen die topografie, mobiliteitsspanningen, drainage, gevaren in kaart brengen en zo de haalbaarheid van het project inzichtelijk maken.

BOUW

Bewaking van de voortgang

Tijdens de bouw fase vervult kunnen we door middel van onze luchtmonitoring met drones real time informatie verschaffen over de voortgang, en worden projectbeheerders in staat gesteld adequaat te handelen. Dit leverd enorme kostenbesparing op! Om ervoor te zorgen dat we geen concessies doen aan hoge kwaliteit en zoveel mogelijk verzenden, zijn onze glorieuze en deskundige dronepiloten altijd actueel. Ze consolideren luchtinformatie die alle dimensies van spoorwegplannen overlapt, terwijl ze aan alle beveiligingsvereisten voldoen. Onze productieploeg verwerkt de luchtvideo van de onderneming en belicht cruciale gegevens die doen denken aan onvoltooide overbridge-pijlers, half voltooide bouwwebsites, enzovoort. Monitordetectie en normale meting kunnen ook een essentieel facet zijn van de door ons geïntegreerde spoorinspecties.

ASSET MANAGEMENT

Spoorweggebouwen en -bruggen

Door u toegang te verlenen tot locaties die moeilijk te bereiken zijn of gewoon gevaarlijk zijn voor de mensheid, is inspectie vanuit de lucht het optimale antwoord. Spoorbruggen, bijvoorbeeld, is een infrastructuur die een volledige en correcte evaluatie wil. Zonder het werkpersoneel in gevaar te brengen en economisch verantwoordelijk te zijn, maken drones het mogelijk om details van de constructie te onthullen en te analyseren. Onze GIS-specialisten produceren een aantal 3D-modellen en topografische kaarten om de structurele integriteit van gebouwen en bruggen te waarborgen.

Spoorwegmonitoring en inspectie

Drone inspectie is de optimale methode voor inspectie en onderhoud van spoorlijnen en infrastructuur. Onze dronepiloten verzamelen drone-data terwijl ze voldoen aan alle veiligheidseisen. Ons GIS-team reconstrueert vervolgens de luchtfoto’s in topografische kaarten zoals 3D-modellen , 3D PointCloud en GIS enzovoort. 

De verkregen informatie wordt gebruikt om potentiële risico’s te detecteren.

10x snellere inspectie

We bieden 10x snellere inspectie dan conventionele surveys voor essentiële infrastructuren. Met behulp van hoge resolutie-camera’s, LIDAR- en thermische sensoren verzamelen onze drone piloten essentiële informatie die aan de inspectiebehoeften en gestelde KPI’s voldoen. 

Van Drone Data naar BIM en GIS.

We hebben een team van GEO-consultants om de drone data te verwerken en te analyseren en deze geschikt te maken voor integratie met uw BIM- en GIS-systemen en de KPI rapportages.

Comments are closed.

Drones in de transport sector
Plan een vlucht
Luchtfotograaf in Rotterdam
Close Search Window