Drone piloot vacatures

Bij Skyfoto zijn we altijd op zoek naar nieuw talent, met een netwerk van 35 Drone operators in binnen en buitenland. Beschik jij over de vaardigheden om jouw Drones uitstekend in goede banen te leiden. En heb jij het inzicht om met alle factoren van buitenaf rekening te houden voor een veilige vlucht. En beschik je over de juiste Vlieg Licenties, dan sluiten we je graag aan op ons netwerk!

Drone piloot vacatures

Wat doet een Drone piloot?

Een Drone piloot is de bestuurder van een drone ( UAV of RPAS ). Een drone is een onbemand luchtvaartuig. Waar de piloot van een vliegtuig of helikopter ook echt in het toestel zit en meevliegt, bestuurt de Drone piloot zijn luchtvaartuig vanaf de grond.

De Drone piloot kan de drone van een nabije locatie besturen maar ook vanaf vele kilometers afstand. Drone piloot bij Skyfoto noemen we Drone-operator .

We hebben type drones en verschillende type Drone piloten. Op hoofdlijn zijn er twee typen: allereerst heb je de Film Drone operator, die de drone film projecten bestuurd. Daarnaast zijn er Inspectie Drone piloten, zij besturen drones voor verschillende Inspectie drone toepassingen.

Wat doet een Drone piloot?

De Drone piloot moet het juiste gevoel hebben om de drone vanaf de grond te kunnen besturen. Voor de besturing gebruikt de Drone piloot technische hulpmiddelen en het is dan ook belangrijk dat de Drone piloot een goede technische kennis en technisch inzicht heeft. De Drone piloot moet het luchtvaartuig vanaf de grond net zo deskundig en nauwkeurig kunnen besturen als wanneer hij in het luchtvaartuig had gezeten.

De werkzaamheden van de Drone piloot

  • Filmopnames maken voor tv, film of reclamedoeleinden
  • Onderzoeken van moeilijk bereikbare locaties, bijvoorbeeld bij gebouwen of bruggen.
  • Beveiligingswerk bij evenementen
  • Inspecties van gewassen voor landbouw of binnen kassen

Over het algemeen moet de Drone piloot beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoelflexibiliteit een goed inzicht.

Geef een antwoord

Drone piloot vacature
Plan een vlucht
Luchtfotograaf in Rotterdam
Close Search Window