Data analyse

Drone data-analyse

Met tools en software werken we op een slimme en snelle manier met de hoge kwaliteit. Tools die de kwaliteit van data in de 3D puntenwolk garanderen en die zorgen voor kwaliteitsrapporten.

Super Computer (NEN en EU Normering)

Op kantoor verwerken we de meting tot een AutoCAD, BIM of GIS gevalideerde export. Met deze nieuwe tool besparen we tijd vergeleken met de reguliere verwerking van metingen. 

We hebben ons eigen cloud computing netwerk. Voor grote en complexe bewerkingen zetten we alle computers van Skyfoto in om een deel van de berekeningen uit te voeren. Wat normaal 2 dagen duurt (bij gebruik van 1 computer) is nu in een halfuur gereed.

Data analyse


Producten in zeer korte tijd gerealiseerd

Met onze drones verkrijgen wij een enorme hoeveelheid data. Tijd is vaak kostbaar voor onze opdrachtgevers. Het is dus belangrijk dat wij de drone data analyse snel uitvoeren, zodat we snel data omzetten in kwalitatieve informatie of producten

Data analyse

Data analyse gebeurt door onze data specialisten. Zij analyseren en verwerken data naar allerlei producten op een slimme en efficiënte manier. 

De data verkrijgen we door drones, inmeten, 3D-Laserscanning of via Mobile Mapping verwerken onze data specialisten tot bruikbare informatie jouw bestaande omgeving, documenten en/of kaarten. Dit doen we op een snelle en efficiënte manier.

Wij gebruiken innovatieve tools voor:

  • Automatische detectie van objecten
  • Berekenen van verkanting, wegbreedtes en spoorvorming
  • Inventariseren van geleiderails; C5 en IRI waardes

Weg informatie applicaties

Bij het verkrijgen van weg informatie gebruiken wij ook onze intern ontwikkelde tools. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het automatisch inventariseren van weg gerelateerde informatie, zoals spoorvorming, wegbreedtes en verkanting, lengte- en dwarsprofielen en geleiderail. Maar ook C5- en IRI-waarden detecteren wij automatisch in een 3D pointcloud met onze C5-IRI tool. Iedere dag is onze afdeling P&I bezig met het ontwikkelen van nieuwe tools en software.

Asset management

Uw areaal up-to-date houden, dat is wat wij doen! Assetmanagement is het optimaal en systematisch beheren van objecten. Dit doen wij met data vanuit de 3D puntenwolk. Wij vergaren deze data op meerdere manieren: al rijdend met de Streetmapper-IV of statisch met een 3D laserscanner.

Om de juiste informatie op een efficiënte manier uit de 3D-puntenwolk te verkrijgen, zetten wij onze P&I afdeling in. Zij zorgen voor passende applicaties. Zo beschikken wij ook over bewezen software en tools voor het inventariseren van weg informatie.

Bovendien leveren we ook bijbehorend beeldmateriaal bij de ingewonnen data. Dit zorgt voor een compleet beeld. We winnen het beeldmateriaal in met de 360 graden camera, deze is bevestigd op de Streetmapper-IV. Er is veel mogelijk met data, vraag gerust naar de mogelijkheden!

Vanuit een 3D-puntenwolk is het mogelijk om een basiskaart te maken met daarin alle assets en hun mutaties. Denk hierbij aan assets zoals lichtmasten, asfalt-markeringen, bomen, portalen, verkeersborden en nog veel meer!

Naast het inventariseren van assets passen wij ook analyses toe op deze data, bijvoorbeeld het berekenen van diameters van bomen. Uniek is dat wij uit diezelfde scan ook de huidige status van de weg halen: spoorvorming, verkanting, de scheefstand van geleiderail en lichtmasten, dwars- en langsonvlakheid en C5 en IRI-waarden. 

Vervolgens verwerken wij alle data in het Opleverdossier van Rijkswaterstaat. Lees hieronder meer over het Opleverdossier.

 Asset management

Voor het beheren van de openbare ruimte, beschikt de overheid over diverse beheersystemen die actuele informatie weergeven. Skyfoto biedt een totaalpakket van geo tools die vereist zijn door Rijkswaterstaat. 

Wij bieden de volgende producten aan: DTM, DTB, KernGIS, BGT, As-built tekeningen, de Garantiebank en alle andere producten die van belang zijn voor het project. 

Het is van belang dat deze systemen worden bijgewerkt zodat de informatie over een bepaald object of areaal up-to-date is. Hierdoor is de informatie actueel en is het mogelijk om er berekeningen op uit te voeren.

Het opleverdossier: één meting, meervoudig gebruik

Wanneer er een nieuwe weg is aangelegd zorgen wij voor het bijwerken van DTB en KernGIS. Ook zorgen wij voor het updaten van de Garantiebank van Rijkswaterstaat. Alle informatie om deze beheersystemen bij te werken, halen wij uit één meting. We kiezen per project de meest geschikte inwinmethode: traditioneel inmeten of met de Streetmapper-IV.

Pluspunten

  • Snelle en efficiënte werkwijze door tools en software
  • Hoge kwaliteit en innovativiteit door onze P&I afdeling
  • Veel ervaring met assetmanagement
  • Alle Geodetische werkzaamheden leveren we voor het Opleverdossier
  • Eénmalige ingewonnen data is meervoudig bruikbaar

Orthomosaïsche kaarten

Drone foto's worden gecorrigeerd voor beeldvervorming en tijdens de nabewerking aan elkaar gemonteerd om een zeer nauwkeurige orthomosaische kaart te creëren. Elke pixel bevat 2D-geo-informatie (X, Y) en kan onmiddellijk de juiste metingen opleveren, vergelijkbaar met horizontale afstanden en oppervlakken.

3D-puntenwolk

Digitale (DSM)

Een pointcloud kan worden gegenereerd op basis van drone-foto's. Elk niveau bevat geospatiale (X, Y, Z) en kleurinformatie. Het geeft een correcte voor afstand (schuin en horizontaal), ruimte- en kwantiteitsmetingen.

Dronefoto's kunnen worden gebruikt om DSM-modellen van de objecten te creëren. Elke pixel bevat 2D-info (X, Y) en de hoogte (Z-waarde) van het beste niveau voor deze plaats.

Digitale terreinmode (DTM)

Na het filteren van objecten die op gebouwen lijken, kunnen de drone-foto's worden gebruikt om DTM's te maken waarbij elke pixel 2,5D-info bevat (X, Y en Z van de beste hoogte).

Contourkaarten

Vertrouwend op de vereisten van de onderneming, kunnen zowel het  DTM- als het DSM-model , met aangepaste contourintervallen, worden gebruikt om een kaart met contourlijnen te maken, waardoor u een beter begrip krijgt van de vloer van de wereld die door de drone is geschoten.

3D 

Het 3D-gestructureerde puntenwolk is een replica van de zijkanten, gezichten, hoekpunten en textuur van het object die door de drone is geschoten. Deze puntenwolk is het meest nuttig voor zichtbare inspectie of wanneer externe belanghebbenden of publieke betrokkenheid van cruciaal belang zijn voor een onderneming.

Wil je weten wat wij kunnen betekenen op het gebied van drone data analyse? 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een antwoord

Data analyse
Plan een vlucht
Luchtfotograaf in Rotterdam
Close Search Window